Besplatne edukacije motociklista i biciklista za povećanje sigurnosti cestovnoga prometa

S obzirom na činjenicu da motociklisti i biciklisti u Europskoj uniji i Hrvatskoj predstavljaju jednu od najrizičnijih i najranjivijih skupina sudionika u prometu, Udruga Sigurnost u prometu zajedno sa partnerima i Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa RH, pokrenula je projekt “Škola bicikliranja 18+” koji je namijenjen svim odraslim biciklistima te projekt edukacije za motocikliste i mopediste.

Organizatori  edukacija Udruga Sigurnost u prometu, Autoklub Nova Gradiška, Auto moto centar Nova Gradiška d.o.o., Hrvatski Crveni križ, Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Nextbike – sustav javnih bicikala najavili su da će se ove, za polaznike besplatne, edukacije održati u slijedećim terminima:

Edukacija za motoriste:  05.05. 2017. (petak) s početkom u 16h u prostorijama Auto kluba Nova Gradiška, Kožarska 2, Nova Gradiška.

Škola bicikliranja 18+: 06.05.2017. (subota) s početkom u 10 h u prostorijama Auto kluba Nova Gradiška, Kožarska 2, Nova Gradiška.

Programom edukacije predviđeno je da polaznici dobiju informacije o stanju sigurnosti prometa, sigurnom načinu sudjelovanja motorista i biciklista u prometu, poznavanju prometnih propisa, referentnim odredbama Zakona o sigurnosti cestovnog prometa za motoriste i  bicikliste te biciklističkoj infrastrukturi kao preduvjetu za uspješnu integraciju biciklističkog prometa u gradski.

U praktičnom dijelu programa besplatne edukacije prezentirati će se osnove pružanja prve pomoći te provjera vještine upravljanja motociklom i biciklom u sigurnim uvjetima na poligonu.

Sve polaznike očekuju prigodni korisni pokloni organizatora.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje u besplatnoj edukaciji na e-mail adrese info.kontakt.sup@gmail.com ili slanjem SMS poruke na GSM broj 099 805 40 40.

Prijave se mogu slati i na FB stranicu Udruga Sigurnost u prometu

 

https://www.facebook.com/Udruga-Sigurnost-u-prometu-83348860114364